10 Quote Makan Dalam Untuk Ex


H | 11-07-2019


Girls.... and boys, memang susah nak move on selepas break up dengan ex masing-masing. Kadang-kadang rasa dendam dan kecewa itu susah untuk dihilangkan dari dalam diri. 

It's normal dan ada kalanya terbawa-bawa sehingga ke media sosial. Sebagai menyokong korang yang putus cinta atas kesalahan yang bukan dilakukan korang, kami kongsikan quote makan dalam yang boleh dikongsikan di media sosial dengan satu harapan agar pos ini dibaca oleh ex korang. 

rasakan dia! Good luck!

1) Thank you for not rooting for us. You taught me to always fight for myself especially when no one else is doing it. Only i can fight for myself.

2. Hati yang ditusuk berkali-kali pasti akan jadi lali. Sampai tak kenal cinta atau benci, ini penangan lelaki babi.

3. Takdir menemukan kita supaya aku belajar mengenali ciri-ciri lelaki pendusta.

4.Harapan buat kita terus jalan ke depan. Tapi, kadang-kadang harapan juga boleh menghancurkan.

5. Kalaulah aku boleh mencintai diri aku seperti mana aku mencintai kau. Salah kau pun aku dah tak ingat. Tapi bila bercerita tentang salah sendiri, aku berdendam sampai mati. 

6. Yang mencintai, tak selalu dicintai. Bawalah diri sebelum jiwa mati. 

7. Cerita kita sudah berakhir. kau hanya layak menjadi watak kodi yang namanya disebut apabila aku bercerita tentang lelaki babi.

8. I am not a saint. i don't simply forgive people. I want those who have hurt me suffer as much as i did. 

9. Walaupun hidup terlalu tragis, berhentilah menangis wahai si gadis. Ini hanya sekadar gerimis, tak tiba lagi taufan yang bengis.

10. Maybe when people said you'll meet someone better, that someone is actually a better version of you.

----------------------------------

Quotes diatas dipetik daripada buku terbaharu nukilan penjulis Arlina Banana yang membawakan kisah bagaimana korang nak move on selepas putus cinta. Lebih penting, buku ini juga mengajar pembaca untuk mencintai diri sendiri terlebih dahulu sebelum mencintai orang lain. 

BUKU BERKAITAN