5 Cara Untuk Move On Please!


Arlina Banana | 21-03-2019


Istilah ini sering kita Ibarat satu perkara norma dalam kehidupan ini.

Setiap individu pasti punya cara tersendiri untuk melalui ketika mana cinta ditolak dan juga putus cinta.

Adakalanya, kita merasakan terlalu sakit, down, sedih dan banyak lagi perasaan yang negatif ini.

Daripada melakukan hal yang bukan-bukan, di sini kami bawakan tips daripada penulis Arlina Banana apa yang boleh dilakukan selepas putus cinta.

 

Check it out!

 

5 Perkara Yang Boleh Dilakukan Selepas Putus Cinta:

 

  1. Go on a diet. Instead of rindu ex, kau akan rindu nasi, ikan pari masak asam, sambal terung, kerabu perut dan sambal belacan. Also its a good way to lose weight lepas dah bedal berpuluh bekas of ice-cream. (Tapi please jangan tanya kenapa badan penulis buku ni masih lagi gemok)




     
  2. Find a new hobby. Learning something is a good distraction. It’s a good way to make up for the time you have lost.




     
  3. Watch a scary movie. You think losing him is your biggest fear? Ada hantu dalam selimut lebih menakutkan okey!






     
  4. Travel. Most of the time, travel will change your perspective. Also, it’s a good way to distract yourself. Kesedihan tu tak akan automatically hilang tapi lebih baik sedih sambil makan cendol dekat Melaka daripada sedih menangis sorang-sorang dalam bilik.


     
  5.  Be single. Its very important to have a time for yourself after a heartbreak. Some people are eager to jump back into a relationship after a heartbreak and maybe that can be a bit damaging. Kalau rushing cepat sangat, macam mana you nak confirmkan the next guy is not a rebound? This is a great time for you to learn how to be alone and maybe its time for you to fall in love with yourself first.



 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kalau korang nak tahu, banyak lagi tips-tips daripada penulis Arlina Banana yang dimuatkan dalam buku Bangsal Luka. Penulisan beliau yang sangat catchy dan dapat memberi motivasi kepada pembaca di luar sana.

BUKU BERKAITAN