SENARAI ARTIKEL
 • Baca Ini Sebelum Ajal
  03/20/2019

 • Apa Fungsi Bulu Dada
  12/05/2018
  “Abang, tadi anak kita yang darjah empat tu tanya, kenapa lelaki ada puting susu? Dan apa fungsi puting susu di dada lelaki?
 • Sebab Kenapa Lampu Kabin Dimalapkan Dan Penutup Tingkap Dibuka Semasa Berlepas & Mendarat
  10/30/2018
  Setiap pesawat komersial yang kita naik, pasti ada beberapa standard procedures atau peraturan yang perlu kita patuhi untuk tujuan keselamatan. Peraturan yang paling mudah untuk kita ikut semestinya memasang tali pinggang keledar, tidak merokok sepanjang penerbangan, dan tidak mengganggu ketenteraman. Ketiga-tiga peraturan ini amat mudah difahami kerana sifatnya yang straight to the point. Namun begitu, ada juga beberapa prosedur yang kita selalu persoalkan dan kita tidak faham kenapa ianya perlu dilakukan
 • Fufu rahsia kekuatan wanita Afrika!
  10/30/2018
  Makanan ruji yang sangat popular dan menjadi hidangan wajib bagi setiap isi rumah di Ghana ialah fufu. Fufu adalah adunan yang diperolehi daripada campuran ubi kayu dan plantain (pisang tanduk) yang direbus terlebih dahulu lalu ditumbuk (pound) menggunakan kayu panjang dalam bekas kayu dipanggil waduro. Untuk mendapatkan adunan kenyal seperti ini memerlukan pounding padu sekurang-kurangnya setengah jam ke satu jam.